Smažené nudle s masem a vejci (Mine Frite)

Smažené nudle s masem a vejci (Mine Frite)
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    4
  • Ready In
    50 min

Tento typ smažených nudlí jsem poprvé ochutnal na Mauriciu, kde jim neřeknou jinak než výrazem “Mine Frite”. Jedná se o tenké smažené nudle se zeleninou, masem a smaženým vajíčkem.

Smažené nudle s masem a vejci jsou mauricijské nudle, které se příliš neliší od klasických čínských nudlí. K osmaženým tenkým nudlím se zeleninou a masem zpravidla dostanete česnekovou zálivku nebo vám ji na dotázání přidají už při samotném vaření. Volba zeleniny je jednoduchá, ve většině stánků a restaurací přidávají pouze mrkev a zelí, dále se můžete setkat s čínským zelím Pak Choi. Nudle se připravují v několika verzích, ale já vám ukáži tu nejklasičtější.

Suroviny na smažené nudle s masem a vejci

  • 500 g vařených tenkých nudlí (200-250 g syrových)
  • 2-3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g mrkev
  • 150 g bílého zelí
  • 500 g vařených tenkých nudlí (200-250 g syrových)
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce ústřičné omáčky
  • 1/2 lžíce sezamového oleje
  • mletý pepř
  • 1 lžíce vína Mirin
  • nať z jarní cibulky
  • 4 vejce

Marináda na maso:

  • 200 g kuřecího masa
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce ústřičné omáčky
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička oleje

Česneková zálivka:

  • 200 ml vody
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky cukru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce nasekané natě z jarní cibulky
  • 1 lžíce vinného octa

TIP: Pokud máte dostupné tyto suroviny, určitě je přidejte: 1 svazek Pak Choi, 1 svazek česnekové pažitky

Postup přípravy mauricijských smažených nudlí (Mine Frite)

  1. MARINOVÁNÍ: Nejprve si pokrájejte kuřecí maso na menší kostky nebo nudličky a dejte ho do misky. K masu přidejte veškeré suroviny uvedené v marinádě na maso. Dejte misku stranou do lednice a připravte si česnekovou zálivku.
  2. ČESNEKOVÁ ZÁLIVKA: Ve skleničce si smíchejte veškeré ingredience na česnekovou zálivku. Sklenici uzavřete a také umístěte do lednice. Budete ji potřebovat až při přípravě pokrmu.
  3. Nyní, když se vám chladí maso v marinádě společně se zálivkou si nakrájejte mrkev na tenké (julienne) nudličky. Stejným způsobem nakrájejte čerstvé zelí. Nať z jarní cibulky si pokrájejte na kolečka. Česnek si oloupejte, do jídla se přidá nasekaný nebo prolisovaný.
  4. SMAŽENÍ: Ve větší hluboké pánvi (ideálně wok) si rozpalte olej a na něm orestujte marinované kuřecí maso. Maso je potřeba restovat zhruba 4 minuty, aby bylo hotové. Poté jej vyndejte z pánve a do oleje přidejte prolisovaný česnek, který na 10 vteřin rozvoňte a poté přidejte nakrájenou mrkev. Mrkev smažte 30 vteřin a ihned na to přidejte zelí. Společně prosmažte dvě minuty a přidejte uvařené nudle, sójovku, ústřičnou omáčku, 3 lžíce česnekové zálivky, nať z jarní cibulky, pepř, víno na vaření a 1 minutku vše společně promíchávejte. Pokud máte česnekovou pažitku a pak choi, nyní je nahrubo pokrájené přidejte a promíchejte. Nakonec do nudlí přidejte kuřecí maso a 30 vteřin ještě míchejte. Odstavte z plamene.
  5. SMAŽENÉ VEJCE: Zvlášť na pánvi si osmažte buďto volské oko, nebo vejce rozmíchejte a připravte omeletu, kterou srolujte a nakrájejte na plátky, aby vznikly vaječné nudle, které servírujte na nudle se zeleninou. Vejce nezapomeňte lehce osolit a opepřit.
  6. SERVÍROVÁNÍ: Naservírované nudle se podávají s česnekovou zálivkou, které si každý strávník přidá kolik chce, nesmí chybět ani chilli omáčka, doporučuji vyzkoušet naší domácí sriracha omáčku.

Chutnaly vám smažené nudle s masem a vejci? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Marináda na maso

Smažené nudle (Mine Frite)

Česneková zálivka

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..